Pusse opp furubord

Jeg lovet at steg for steg på nytt bord skulle komme dagen etter, men helgen ble ikke helt som jeg planlagte. Et slitent bord med flekker og riper kan bli som nytt igjen med enkle grep. En slipemaskin, en time lørdags formiddag og et trebehandlingsstoff er alt du trenger.

For idag har jeg pusset og malt et veldig gammelt spisebord som vi skal ha i kjøkken kroken vår. I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset . Skal pusse opp et furubord som er lakkert, og tenkte å prøve lakkfjerner. Har ingen erfaring med dette, så lurer på om dere vil anbefale denne . Eieren vil gjerne friske det opp i en mindre gul farge. På et furubord ville jeg brukt stålull og grønnsåpe.

Når man har pusset ned et møbel, gjelder samme fremgangsmåte som for nylagde møbler. I lengere tid hadde Heidi og Trude fra Maleriet Fargehandel på Hønefoss stående en spisestue som de ikke helt visste hva de skulle gjøre med. Her er tre tips til deg som vil kjøpe gamle møbler for å pusse opp: 1. Må vi pusse den ned først, eller finnes en maling vi bare kan male oppå lakken?

webmasterm

webmasterm wrote 12198 posts

Post navigation