Sylte av grisehode

Camilla Plum praktiserer streng hygiene når hun lager sylte på grisehode og -skanker. Det er viktig at det ferdig kokte kjøttet ikke kommer i kontakt med andre . Men spør du en slakter eller i kjøttdisken, kan det jo være du klarer det. Jeg (Grete) har vært med på å lage hjemmelaget sylte av grisehode til jul siden førskolealder. Det må du ha for å få en passelig stor sylte. Så må du ha en stor kjele for å få plass til dette, evt. Når du skal lage sylte så må du forbrede mye og det tar ca døgn før den er ferdig. Selv var jeg så heldig å få ett helt grisehode som sylten oprinnelig ble laget av. Alt skulle utnyttes og de mest saftige kjøttstykkene sitter akkurat . Litt tøff i grisetrynet tenkte jeg at kan jo like godt lage noen sylter når en første er i gang.

Men når Tore kom på døra med tre store grisehoder . Kategori: Tradisjon; Vanskelighetsgrad: Avansert; Tid: Over min. Den gode gammeldagse sylten er laget av grisehode. Til skikkelig sylte bruker man grisehode. Man kan bruke kjøtt fra ribbe i tillegg, om man trenger mer kjøtt og flesk. Den er lagd på gammeldags vis, med grisehode. Men, jeg lurer nå på , jeg da, om det er flere enn meg som driver med dette .

For mange er det et obligatorisk ritual å lage sin egen sylte til jul. Noen kommer slett ikke i julestemning før det lukter av kokt grisehode og mer . Enkel video som viser fremgangsmåten for å lage julesylte. En gammel juletradisjon før jul er å lage julesylte. På Kausvold gård i Stange lager de sylta på grisehoder. Og har deretter gått gradene fra å rense hønsekjøtt, legge lagvis i . Krydderblanding gir den tradisjonelle . Før i tiden var det utenkelig å lage sylte av buklist. Jeg bruker ett grisehode til min sylte, dvs to halve hoder. Sylte Halvt grisehode som bløtlegges til alt blodvannet er borte. Kokes så lenge at kjøttet enkelt kan skrapes av bena. Men det trenger jeg jo ikke gjøre når Helsemagasinet VOF har startet egen blogg, hvor første innlegg er nettopp sylte fra grisehode. Første året kjøpte jeg noen halve grisehoder. Det ble godt og så fint ut, men ikke nok til at jeg valgte å . Den tradisjonelle sylta lages av grisehode og krever mye tid.

webmasterm

webmasterm wrote 12198 posts

Post navigation